casambi-app-op-telefoon

Lichtregeling voor de moderne wereld

De meest robuuste, kosteneffectieve en toekomstbestendige draadloze lichtregeling.

OPLOSSING

Bluetooth Low Energy

De oplossing van Casambi is gebaseerd op Bluetooth Low Energy, de ultramoderne draadloze technologie en de enige draadloze technologie met laag vermogen in alle moderne smartphones, tablets en zelfs slimme horloges, waardoor het de enige mainstream en toekomstbestendige low-power radiotechnologie is in de wereld.

Bluetooth Low Energy is ontwikkeld in het Nokia Research Center, waar de oprichters van Casambi hebben gewerkt. Dat is waarom Casambi het unieke voordeel heeft gehad om al vroeg het potentieel van Bluetooth Low Energy te realiseren. Casambi begon de ontwikkeling van de oplossing voordat er Bluetooth Low Energy-apparaten op de markt waren.

Draadloos netwerknetwerk

 

Op de top van Bluetooth Low Energy biedt de Casambi-technologie een mesh-netwerk, waarbij alle intelligentie van het systeem in elk knooppunt wordt gerepliceerd en op die manier een systeem zonder faalpunten creëert.

Een dergelijk zelforganiserend draadloos netwerk kan een groot aantal armaturen vanaf elk punt besturen. Het biedt ook de mogelijkheid om firmware-updates via het netwerk uit te voeren, waardoor het mogelijk is om elke soort van wijzigingen via de ether aan te brengen. In dit soort volledig gedistribueerde en symmetrische architectuur kan elke eenheid offline gaan en bijpraten van anderen wanneer ze terug online gaan.

De Casambi-apparaten zijn op zichzelf slim en alleen verbonden als dat nodig is. Een internetverbinding is niet nodig voor normale werking, het is alleen nodig voor het verzenden of oproepen van gebruikersinterfaceconfiguraties vanuit de cloudservice.

icon_apple_store.jpg
icon_google_playstore.jpg

App


De Casambi-app werkt als een van de gebruikersinterfaces in een Casambi-lichtregeling, als inbedrijfstellingstool en als een gateway op afstand. De Casambi-app werkt met zowel iOS- als Android-apparaten, zoals smartphones, tablets en smartwatches. De app kan door elke eindgebruiker gratis worden gedownload.

 

 

 


De Casambi-app is gemaakt door experts van gebruikersinterfaces en op een manier die iedereen - ongeacht de technische bekwaamheid - kan gebruiken. De lichtregelingstechnologie van Casambi geeft Casambi's partners de mogelijkheid alles te implementeren en te ontwikkelen voor een volledig verlichtingsbesturingssysteem, maar de Casambi-app toont alleen in de gebruikersinterface de functionaliteit die relevant is voor die specifieke installatie. Daarom is de Casambi-app evengoed geschikt voor de professionele verlichtingsmarkt als voor het residentiële veld.

Gebruikersinterfaces


Casambi biedt een grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor een gebruiker om met de verlichting in wisselwerking te staan, afhankelijk van de individuele vereisten van de gebruiker. De app voor smartphones, tablets en smartwatches is de meest uitgebreide gebruikersinterface. Naast de app kunnen traditionele wandschakelaars, drukknoppen,

Casambi's eigen scènecontrollers en vele andere besturingspunten worden gebruikt.

Dankzij de Casambi Bluetooth-module en de veelzijdige aanpasbare software kunnen alle partners van Casambi hun eigen gebruikersinterfaces ontwikkelen voor een Casambi-lichtregelsysteem. Alle partnerproducten zijn compatibel met elkaar en met alle inheemse producten van Casambi.

Kom meer te weten.

Kom meer te weten

Armaturen
 

De Casambi-technologie werkt met alle bestaande armaturen van de fabrikant of met reeds geïnstalleerde wandschakelaars, maar kan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in LED-drivers, LED-lampen of LED-modules, waardoor een optimale oplossing wordt gecreëerd in termen van installatiegemak en functionaliteit met minimale extra hardware en

installatiekosten . Casambi werkt samen met alle toonaangevende armatuurfabrikanten.

Zie fabrikanten

FUNCTIONALITEIT

GROEPERING

Groeperen van armaturen in de Casambi-app is heel eenvoudig.

Groeperen werkt met dezelfde

handelingen als het groeperen van apps op uw smart-apparaat. Na groepering kunnen alle armaturen in de groep tegelijk worden aangestuurd of kan de groep worden geopend voor individuele controle.

SCENES

Verschillende verlichtingssituaties voor verschillende gelegenheden kunnen worden gecreëerd.

Het is mogelijk om meerdere armaturen met één click te bedienen om de perfecte ambiance te creëren voor verschillende gelegenheden en behoeften. Eén armatuur kan in verschillende scènes worden gebruikt.

ANIMATIES

Animaties zijn dynamische scènes, waarbij de belichting van de ene scène naar de andere kan vervagen.

Animaties kunnen worden opgeroepen om door verschillende verlichtingssituaties te bladeren of ze kunnen worden ingesteld op herhalen. De duur van elke scène en de fade tijden tussen scènes kunnen worden ingesteld.

GALERIJ

Casambi's unieke galeriefunctie maakt bediening intuïtiever dan ooit.  Gebruikers nemen eenvoudig

foto's van een ruimte of uploaden een plattegrond naar de app en markeren de posities van de armaturen. De afbeeldingen verschijnen vervolgens in een galerij in de app, met getoonde armaturen, en gebruikers tikken eenvoudig op degene die ze willen bedienen.

LICHTE KLEUR

Casambi biedt een uitgebreide kleurcontrolemogelijkheid. Een fabrikant kan vooraf de grenzen van

het kleurbereik van de Casambi Ready-armaturen bepalen. Een gebruiker kan de kleur op een eenvoudige manier vanuit de app wijzigen en zijn / haar favoriete kleuren ook opslaan in een kleurenpalet.

KLEURTEMPERATUUR

Casambi biedt een uitgebreide kleurtemperatuurregeling. Een

luminiare-fabrikant kan de limieten

van de Casambi-klaar Tunable White Luminiare van tevoren definiëren zodat deze met de juiste niveaus in de app verschijnt. Een gebruiker kan op eenvoudige wijze de kleurtemperatuur van de armatuur wijzigen door met de vinger over een pictogram te schuiven.

DAGLICHT SENSOR

De besturingsoplossing maakt het dimmen van kunstverlichting mogelijk wanneer er daglicht

beschikbaar is voor een maximale lichtkwaliteit en een lager energieverbruik. Daglichtsensoren meten de verlichtingssterkte en rapporteren de luxwaarden aan het netwerk. Sensoren kunnen op zichzelf staan ​​of geïntegreerd zijn in armaturen.

BEZETTINGSSENSOR

Het lichtregelsysteem Casambi ondersteunt bewegingssensoren, ook overlappende informatie over

de bewegingssensor.

Bewegingssensoren kunnen worden gebruikt om energie te besparen en alleen om verlichting te laten branden wanneer het echt nodig is.

CONTROLE HIËRARCHIE

De 'Controlehiërarchie' van Casambi maakt samenwerking mogelijk tussen handmatige lichtregelaars

(de app, schakelaars en drukknoppen) en geautomatiseerde lichtregelaars (sensoren en timers) die verschillende soorten overrides mogelijk maken en de lichtregeling aanpassen aan alle benodigde besturingslogica's 

AGENDA & TIMER

Met de kalender- en timerfunctionaliteit kunnen scènes en animaties worden in- en uitgeschakeld op basis van een

geschikte tijd, datum of bepaalde weekdagen om te voldoen aan de behoeften, seizoenen en verschillende activiteiten van gebruikers. Alle Casambi-eenheden houden de tijd bij.

ZONSOPGANG ZONSONDERGANG

Casambi-eenheden kunnen de lokale zonsopgang- en zonsondergangstijden berekenen, op

voorwaarde dat de tijdzone en locatie van het netwerk zijn ingesteld. Wanneer de locatie wordt aangevraagd, gebruikt de toepassing tijdelijk GPS om de huidige locatie van het mobiele apparaat op te halen.

POORT

Met de gateway-functionaliteit kan een Casambi-netwerk op afstand worden geopend. Het is mogelijk om

Casambi-geactiveerde armaturen op afstand te besturen en de netwerkinstellingen te wijzigen (hiervoor zijn beheerdersrechten vereist). Om de RAS-functionaliteit in te schakelen, moet een iOS- of een Android-apparaat als gateway in het Casambi-netwerk werken.

Professioneel lichtadvies

Het Casambi systeem kan volledig worden geïntegreerd in uw lichtplan. Bent u geïnteresseerd in het kosten effectief en modern opzetten van uw verlichting? Bekijk wat wij als verlichtingsadviseur voor u kunnen betekenen. Samen met u komen wij tot een effectief lichtplan. Neem contact op via het formulier op onze contactpagina of bel naar 0318 650 150.

Marconistraat 19a

6716 AK  Ede

​​06 5354 2214

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

© BinTTec 2019