top of page

INTERVIEW KOOPMAN INTERLIGHT

Interview van Koopman Interlight met BinTTec Projectverlichting

Hier leest u ons verhaal in het leuke vakblad van Koopman Interlight, één van onze partners in onze branche.

AAN TAFEL MET:
TJEPKE VAN BINTTEC.nl

Dit keer ontvangen we Tjepke Gratama van BinTTec Projectverlichting bij ons aan tafel. BinTTec realiseert naast standaardprojecten veel bijzondere lichtontwerpen op basis van architecturale plannen, van luxe woningen tot scholen en tandartspraktijken. De samenwerking met lichtleveranciers, zoals Interlight, is essentieel om tot een mooie oplossing te komen. Tjepke vertelt ons er graag meer over.

WAT IS JE ACHTERGROND

“Na de MTS ben ik ben bij de elektrotechnische
groothandel aan de slag gegaan, van daaruit ben ik
bij een leverancier van industrieel schakelmateriaal
terecht gekomen waar ik 18 jaar gewerkt heb. In mijn rol
als accountmanager sprak ik veel met installateurs, en
ik merkte dat er bij hen veel vragen omtrent verlichting
waren. Zij konden met die vragen nergens terecht, de
kennis binnen de groothandel is te algemeen of focust
zich maar op één of twee merken.

Daar heeft de installateur niet zoveel aan, die heeft een project waar een passende oplossing voor moetkomen. Iemand die meedenkt. Ik zag daarin een mooie kans en besloot daarom in 2010 BinTTec op te richten.

Interview BinTTec_edited.jpg

PANTILO 28 chroom 1xE27

Ik ben een ondernemer, naast BinTTec heb ik ook het event bureau Xtend Events. Zo organiseer ik regelmatig exclusieve evenementen op het gebied van racen, vliegen en varen, dat is een totaal andere markt, maar ik word blij als mensen genieten tijdens mijn evenementen.”

UITGEBREID LICHTPLAN

Lichtplan Hella Nieuwegein.jpg

Tjepke is een echte kunstenaar als het op lichtplannen aankomt; wensen en gedachten worden naar een praktische en mooie lichtoplossing vertaald. Soms is er een architect betrokken die al een behoorlijk idee heeft van hoe een ruimte eruit moet zien, soms moet het plan nog helemaal uitgewerkt worden.
“In de plannen houd ik rekening met technische aspecten, zoals de lichtopbrengst, lichtkleur, comfort en levensduur. Daarnaast zijn zaken als het budget, installatiemogelijkheden en operationele kosten aspecten die ik meeneem in de oplossing. Zo zorgt mijn plan ervoor dat er veel tijd, energie én kosten bespaard kunnen worden! Ik merk dat mensen steeds meer bezig zijn met de duurzaamheid van verlichting. 

Led is nu echt wel de standaard, het design, de materialen en de levensduur zijn belangrijk. In sommige projecten is het ook interessant om Domotica toe te passen voor meer gebruiksgemak en om extra energie te besparen. Ik voorzie graag in advies en help de installateur en eindklant met het maken van een goede keuze. Ik kies voor partners waar ik prettig mee kan samenwerken, die met mij meedenken en die bereikbaar zijn als ik een vraag heb. Alleen op die manier kan ik voor mijn klanten een goede partner zijn.” De lichtplannen worden voorzien van prachtige 3d visualisaties zodat in één oogopslag het effect van de verlichting en de sfeer in de ruimte duidelijk is. 

Ook het interieur neemt Tjepke mee in de plannen, de kleuren op de wand, de vloeren en zelfs meubels worden weergegeven in de ontwerpen. 
“Het uitgewerkte plan is een mooi document voor de installateur. Zo kan hij het plan direct bij zijn klant presenteren. Deze manier is voor de installateur heel prettig en past goed bij me; korte lijnen, prettige samenwerking, elkaar gunnen.”

Lichtplan Hella Nieuwegein 2.jpg
Cultura Ede.jpg

Cultura Ede

Klik hier om de gehele HELDER #8 te lezen.

Met dank aan Koopman Interlight:

Rody van de Heuvel

tekst: Joyce Motshagen
foto’s: Vincent van der Velde & BinTTec

Advies nodig?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op
 

bottom of page