top of page
Lichtadvies 1e etage

Lichtarchitect

Professioneel advies in lichtberekeningen

Bij architectuur komt meer kijken dan alleen het ontwerpen van ruimtes. Verlichting in ruimtes is minstens zo belangrijk. Een lichtontwerp moet voldoen aan diverse factoren die allen separaat en in onderlinge samenhang van groot belang zijn. Verlichting moet energiezuinig zijn, de gewenste sfeer bieden qua sterkte en kleur, maar toch ook voldoende licht geven. Verder moet  verlichting voor een veilig gevoel op de werkplek zorgen. De vraag is zodoende vaak relevant of er onvoldoende verlichting aanwezig is? Met onvoldoende verlichting kan zelfs de werkefficiëntie negatief beïnvloed worden. licht brengt echter ook de gewenste sfeer in ruimtes.

 

Al deze facetten zijn belangrijk voor een goed totaal lichtontwerp. Het opstellen van een lichtontwerp vergt veel kennis, ervaring en precisie en daarom is het advies van een lichtarchitect zo belangrijk.

 

Ruime mogelijkheden

Als lichtarchitect houden wij rekening met al deze factoren. Het type verlichting dat gebruikt wordt, de sfeer die de verlichting geeft en de totale lichthoeveelheid die wordt gecreëerd. Ook houden wij rekening met de bediening van de verlichting. Wilt de klant of eindgebruiker het gewoon aan/uit geschakeld hebben of wordt er gekozen voor een zogenaamd domotica-systeem met alle mogelijkheden van dien.

Wij bieden u objectief een passend en kwalitatief deugdelijk advies.        

Lichtadvies van binttec

Professioneel lichtplan laten maken

Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u contact met ons opnemen en desgewenst meteen de plattegrond toesturen. Vervolgens maken wij een lichtontwerp aan de hand van de plattegrond. Na de eerste opzet gaan we dit ontwerp met u bespreken en desgevraagd volledig aanpassen aan uw persoonlijke wensen en ideeën. We lichten dan toe hoe we tot dit ontwerp zijn gekomen en wat het effect is. Voor ons vanzelfsprekend geven wij ook een kostenoverzicht en de besparing die het verlichtingsplan met zich mee brengt.

Verlichting binnen een pand, maar ook de buitenverlichting heeft veel invloed op de ruimte en de omgeving buiten. Verlichting kan ervoor zorgen dat een bedrijfspand of een woningcomplex er professioneler uit ziet, maar het kan ook een gevoel van betere sfeer en van veiligheid creëren. Functionaliteit is belangrijk, maar ook de beleving speelt een grote rol bij het opstellen van een lichtplan.

Keuze in armaturen

Als lichtarchitect zijn wij op de hoogte van een groot scala aan verlichtingsmogelijkheden en hebben kennis van armaturen en energiezuinige systemen. Met de komst van LED-technologie is er nu een ruime keuze uit armaturen met diverse mogelijkeheden.

Lichtarchitect: actief in verlichtingsprojecten

Een moderne kijk op verlichting

Als lichtarchitect houden wij ons ook bezig met de toekomst van verlichting en de verdere energiezuinigheid die steeds belangrijker wordt. Zo maken wij vaak gebruik van LED-verlichting maar ook van systemen die de verlichting efficiënt kunnen inregelen.

Samen met u bespreken wij graag uw wensen om tot het meest optimale resultaat te komen.  

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd?

bottom of page